mascaretes-espcificacions

Tipus de Mascaretes, quina haig d’escollir?

Higièniques, quirúrgiques, FFP2, amb vàlvula, sense vàlvula… pot resultar una mica complicat, veritat? Avui ens hem proposat deixar-vos tota la informació sobre els diferents tipus de mascaretes, el seu ús recomanat  i ensenyar-vos tots els models que podreu trobar a Calicot

La falta d’una vacuna i tractament contra la COVID-19, l’obertura de fronteres i la nova normalitat ens obliguen a continuar sent molt previnguts i responsables. Per això, les màscares han arribat per a quedar-se i sembla que per llarg temps. 

Com sempre, recordem que l’ús de mascaretes, una bona higiene, el distanciament social i un cercle social reduït, són les millors estratègies per a evitar nous contagis i rebrots. 

Distanciament social

El distanciament social és la pràctica que hem de dur a terme si volem reduir al màxim el risc de contagi. Aquest distanciament ha de ser d’uns 6 peus entre cada persona. 

Pel que sabem, la COVID-19 es propaga principalment quan una persona portadora està en contacte pròxim a una altra i tus, esternuda o fins i tot parla, projectant microgotetes que fan que el virus es propagui. Per això, les màscares també juguen un paper fonamental. 

Tipus de mascaretes

Existeixen diversos tipus de mascaretes que compleixen amb diferents funcions. A continuació t’expliquem com triar la que més s’adeqüi a tu. 

  • Mascaretes higièniques. Cobreixen boca, nas i barbeta. Estan compostes per material tèxtil i poden ser reutilitzables o d’un sol us. Dins d’aquesta categoria en trobem de diferents tipus. Nosaltres us recomanem que compreu totes aquelles que hagin passat les especificacions UNE 0064 i 0065 per garantir uns mínims estàndards de seguretat i qualitat. Estan recomanades per a un ús de 4- 6 hores.

Mascaretes higièniques

Mascaretes Calicot

A Calicot trobaràs diversos models de mascaretes homologades i reutilitzables. A continuació us deixem dues de les mascaretes, ambdues confeccionades sota les especificacions UNE 0065. Consulta la nostra disponibilitat de talles. 

Mascareta homologada Calicot
Mascareta reutilitzable fabricada amb teixit quirúrgic homologat. Confeccionades segons la UNE 0065. Fins a 300 cicles de rentat a 60º.

 

Mascareta higiènica color negre
Mascareta reutilitzable homologada segons la UNE 0065. Testades i acreditades per l’Instituto Técnico Español de Limpieza. Fins a 50 cicles de rentat a 60º.

Dins d’aquest grup també tenim les mascaretes sense especificacions, que son totes aquelles que no s’han sotmès a cap assaig ni prova, com per exemple les mascaretes casolanes. Aquestes mascaretes també representen una barrera, no obstant això, no obtindrem la mateixa capacitat de filtratge que amb mascaretes fabricades amb teixits homologats i preparats per a aquestes situacions. 

  • Mascaretes Qirúrgiques. Són les que acostumen a utilitzar els sanitaris. Són d’un sol ús i estan dissenyades per protegir a les persones que ens rodegen. Es recomana no utilitzar aquests tipus de mascaretes per un període superior a les 4 hores.

Mascaretes quirúrgiques

 

  • Mascaretes EPI. Són Equips de Protecció Individual. Hi ha amb filtre o sense i es recomanen principalment per a grups vulnerables. No són reutilitzables.

FFP1: eficàcia de filtració del 78%.

FFP2: eficàcia de filtració del 92%.

FFP3: eficàcia de filtració del 98%.

Per a la població en general, no es recomanen les mascaretes amb vàlvula, ja que a causa del seu funcionament, el portador de la mascareta no es contagia però si pot contagiar al seu entorn. Per tant, no ens hem de confiar amb aquest tipus de mascaretes.

Mascareta amb vàlvula
Mascareta amb vàlvula FFP2 FFP3
Mascareta sense vàlvula FFP2
Mascareta FFP2 FFP3 sense vàlvula

 

Col·locació i eliminació de les mascaretes

Per últim, també us deixem aquest document, on expliquem detalladament les característiques de les mascaretes, així com la manera correcta de col·locar-les i eliminar-les. Esperem que tota aquesta informació us sigui de profit i resolgui els vostres dubtes.

Per a qualsevol consulta, ens podeu trobar al c/ Francesc Salvans 35 (Terrassa), al correu info@calicot.cat o al telèfon 931 18 52 97.

Share this post

mascaretes-espcificacions

Tipus de Mascaretes, quina haig d’escollir?

Compartir

Desplaça cap amunt